Φλώρα Κολιαράκη

Color Coach, Αφήγηση Παραμυθιών, Ενεργειακές θεραπείες

Τηλ.: +306944148072

e-mail

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980.

Σπούδασε και δουλεύει εδώ και 15 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής.

Το 2013 ξεκίνησε η προσωπική της αφύπνιση και εκπαιδεύτηκε στο Usui Reiki, όπου δύο χρόνια αργότερα έγινε δασκάλα. Βλέποντας την θετική επίδραση που είχε το ρέικι στην ζωή της αποφάσισε να μυηθεί και στο Karuna Reiki, το Reiki της συμπόνιας.

Το 2014 εκπαιδεύεται και στο Αγγελικό Ρέικι όπου παίρνει τον βαθμό του Master.

Παράλληλα διδάσκεται τον «Θεραπευτικό Τροχό» που αφορά ενεργειακές τεχνικές των Σαμάνων του Περού.

Η δίψα της για γνώση της ανθρώπινης ψυχής την οδήγησε να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια της μεθόδου Gestalt αλλά και τον κύκλο εκπαίδευσης «Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία». Σε αυτήν την μέθοδο το χρώμα λειτουργεί ως ένα δυνατό μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Ένα ακόμα δυνατό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης είναι και το coaching. Έτσι το 2016 – 2017 εκπαιδεύεται για ένα χρόνο στο Positivity coaching με τον Άγγελο Δερλώπα. Το 2017 εκπαιδεύεται επίσης και στην κλινική ύπνωση από τον Κωσταντίνο Ρομανό. Η κλινική ύπνωση στοχεύει στην απαλλαγή από φοβίες αλλά και στην αλλαγή συμπεριφοράς όπως και στην διακοπή καπνίσματος και το αδυνάτισμα. Συνδυάζοντας τις εκπαιδεύσεις της παρέχει μια ολιστική θεραπεία για τον άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει την ζωή του.

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης το 2016 εκπαιδεύτηκε στο αγιουρβεδικο μασαζ και στη βοτανοθεραπεία.

Η μεγάλη της αγάπη όμως είναι το θέατρο. Σπούδασε στο θεατρικό εργαστήρι LA thater για ένα χρόνο. Δύο χρόνια έκανε σεμινάρια υποκριτικής στο Acting How με την εξαιρετική ηθοποιό Δήμητρα Σύρου και ένα χρόνο μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Improvibe. Έχει δώσει παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Η αγάπη της για το θέατρο αλλά και για τα παιδιά την οδήγησαν στο να παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού. Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί και αυτό ένα εργαλείο που βοηθάει στην έκφραση, την επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση όχι μονό των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με την αφήγηση παραμυθιών. Παρακολούθησε σεμινάρια αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό και τον Δημήτρη Προύσαλη. Το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης του Πήλιου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου την ράχη» . Το 2017 συμμετείχε στο 4ο φεστιβάλ της Αθήνας «Αθήνα …μια πόλη παραμύθια» αλλά και σε πολλές άλλες αφηγήσεις στην Αθήνα. Συμμετέχει επίσης με την ιστορία «Οι 12 μήνες» στο συλλογικό έργο με παραμύθια από την λαϊκή παράδοση «Δυνατές Γυναίκες» από τις Εκδόσεις Απόπειρα. Εκτός όμως από τις αφηγήσεις που χρησιμοποιεί ιστορίες από την λαϊκή παράδοση γράφει τα δικά της παραμύθια και τις δικές της ιστορίες. Τα παραμύθια δρουν σαν βάλσαμο για την ψυχή των ανθρώπων. Άλλωστε η λέξη παραμύθι σημαίνει παρηγοριά.

Μετά από αυτήν την πορεία δημιούργησε το δικό της βιωματικό εργαστήριο που λέγεται «Το παραμύθι σου» όπου χρησιμοποιεί τις ιστορίες, το θεατρικό παιχνίδι και το χρώμα με σκοπό να έρθουμε πάλι σε επαφή με τον εαυτό μας, με τα συναισθήματά μας, να νιώσουμε ξανά χαρά και εμπιστοσύνη στη ζωή και να ανακαλύψουμε το πόσο μοναδικοί και υπέροχοι είμαστε.