Νίκος Παραμερίτης

Τηλ.: 6931084884

e-mail

Ο Νίκος Παραμερίτης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1980. Το 1999 εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οπότε και ξεκίνησε να διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, το οποίο συνέχισε και για τα επόμενα δέκα χρόνια περίπου.

Ταυτόχρονα συνέχισε τις σπουδές του στο Καράτε, τις οποίες είχε ξεκινήσει νωρίτερα και ήταν το πάθος του μέχρι και την ηλικία των εικοσιπέντε, με αποτέλεσμα να εργαστεί και ως προπονητής καράτε για δύο χρόνια.

Το 2009 παρακολούθησε το πρώτο του σεμινάριο υπνοθεραπείας από τον Gerald Kein, διεθνούς φήμης υπνωτιστή, οπότε και του δόθηκε μια πολύ πιο ακριβής εικόνα για το τι είναι η ύπνωση, πόσο φυσική διαδικασία είναι για τον άνθρωπο και πόσο ωφέλιμη και αποτελεσματική είναι στην επίλυση προβλημάτων που για πολλούς θα φάνταζαν δυσεπίλυτα ή και άλυτα.

Έχοντας εκ φύσεως βαθιά περιέργεια για το πως λειτουργούν τα πράγματα, είδε αμέσως την τεράστια αξία ενός τέτοιου εργαλείου για τον άνθρωπο και από τότε έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων από διεθνώς διακεκριμένους του χώρου της ύπνωσης και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και του Coaching, μεταξύ των οποίων είναι οι Igor Ledochowski, John Overdurf, Melissa Tiers, Steve G Jones. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε διάφορα είδη διαλογισμού, όπως επίσης και στις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT), από τον ιδρυτή της μεθόδου, Gary Craig, καθώς και σε τεχνικές αντιμετώπισης ψυχολογικών τραυμάτων και διαχείρισης του άγχους, βασισμένες στην σύγχρονη νευροεπιστήμη.

Από το 2012 είναι πιστοποιημένο μέλος του International Association of Professional Conversational Hypnotists (IAPCH). Χρησιμοποιώντας όλον αυτόν τον πλούτο γνώσεων βοηθάει ανθρώπους μέσω ομαδικών ή ατομικών συνεδριών να γνωρίσουν τον βαθύτερο εαυτό τους και να έρθουν σε αρμονία με το μη συνειδητό μέρος του μυαλού τους ώστε εκεί που πριν έβλεπαν αδιέξοδο και απογοήτευση, τώρα να βλέπουν λύσεις και απαντήσεις με φυσικό τρόπο. Εκεί που πριν έβλεπαν εμπόδια και δυσκολίες, τώρα να κοιτάζουν πίσω και να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να μην είχαν σκεφτεί προηγουμένως αυτές τις τόσο απλά εφαρμόσιμες λύσεις, με τα τόσο θεαματικά αποτελέσματα.

Στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα ασχολείται με την αυτοϋπνωση και τον διαλογισμό, τη yoga, το Feldenkrais, το EFT (Emotional Freedom Techniques – Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και διάφορες άλλες σωματικές και νοητικές ασκήσεις που του επιτρέπουν να βρίσκεται σε κατάσταση μέγιστης απόδοσης όταν αυτό χρειάζεται.

Επίσης, καθημερινά αφιερώνει χρόνο στο διάβασμα βιβλίων και άρθρων σχετικών με το επάγγελμά του, ώστε να είναι σίγουρος ότι οι πελάτες του απολαμβάνουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στην διαδικασία της αλλαγής και της εσωτερικής μεταμόρφωσης που οδηγούν σε ικανοποίηση και πληρότητα.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΟΛΟΤΗΤΑ.

Ακολουθεί μια λίστα με πιστοποιήσεις που έχει λάβει από κάποια από τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει σχετικά με την ύπνωση, το coaching και το NLP.

 

Πιστοποιήσεις
  • NLP Master Practitioner, American Union of NLP, 14 Οκτωβρίου 2016
  • Advanced Past Life Regression Hypnotist, American Alliance of Hypnotists, 2 Σεπτεμβρίου 2015
  • Stage Hypnotist, American Alliance of Hypnotists, 29 Ιουνίου 2015
  • NLP Practitioner, American Union of NLP, 29 Ιουνίου 2015
  • Hypnotic Storytelling Seminar, Street Hypnosis, 2 Οκτωβρίου 2012
  • Ericksonian Hypnotherapist specializing in Conversational Hypnosis, International Association of Professional Conversational Hypnotists (IAPCH), 29 Σεπτεμβρίου 2012
  • Life Coach, American University of NLP, 16 Φεβρουαρίου 2011
  • Advanced Hypnotist, American Alliance of Hypnotists, 28 Δεκεμβρίου 2010
  • Hypnotist, American Alliance of Hypnotists, 21 Δεκεμβρίου 2010
Δραστηριότητες

2010:

Συμμετοχή σε ερασιτεχνική θεατρική παράσταση του Δήμου Ν.Ηρακλείου 2013-

2014:

Εκπαίδευση στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό κατά Keith Johnstone, στην Imrovibe

16/5/2015:

Εισαγωγή στην Ευεξία Γέλιου, με τον Ηλία Κουμπούνη