Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Ολότητα και τις υπηρεσίες μας.

Ευεξία
Γέλιου

Σε μια συνεδρία ευεξίας γέλιου το γέλιο είναι προσποιητό;

Το “ψεύτικο” και “προσποιητό” δεν είναι λέξεις οι οποίες ταιριάζουν στην φιλοσοφία και στην κουλτούρα της σχολής μας. Μας αρέσει να προσομοιώνουμε καταστάσεις και δρώμενα από την καθημερινότητά μας, μέσα από τα οποία θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αποκτήσει διαφορετική προσέγγιση της ζωής του. Όλα γίνονται με σεβασμό, εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία και πάθος, επιτρέποντας να συμβεί. Επιλέγουμε να γελάσουμε από την καρδιά μας, επειδή μπορούμε και το αξίζουμε!

Ποια η διαφορά της ευεξίας γέλιου από την γιόγκα γέλιου;

Η ευεξία γέλιου εφαρμόζει το πρωτόκολλο της γιόγκα γέλιου, όμως σαν διαδικασία είναι πολύ πιο φυσική και εσωτερική. Αντί να γελάμε με αυτό που μας συμβαίνει εξωτερικά, νοιώθουμε και βιώνουμε την διαδικασία σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Η ενσωμάτωση των θετικών εμψυχωτικών δηλώσεων και ποικίλων παιχνιδιών αυτοσχεδιασμού την αναβαθμίζουν αισθητά και την καθιστούν μοναδική.

Πως θα με βοηθήσει το γέλιο να πληρώσω τους λογαριασμούς;

Το γέλιο λειτουργεί ως εργαλείο αποφόρτισης δυσάρεστων συναισθημάτων και θετικής διαχείρισης καταστάσεων της καθημερινότητάς μας. Αποτελεί μία αξιόπιστη και επιστημονικά αποδεδειγμένη προσέγγιση αντιμετώπισης του άγχους και εστίασης στην λύση σε κάθε πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ποιες λύσεις λοιπόν μου προσφέρονται σε έναν απλήρωτο λογαριασμό; Τι μπορώ να κάνω τώρα με αυτό που μου συμβαίνει;

Φοβάμαι την έκθεση του εαυτού μου προς τρίτους. Πως μπορώ να το διαχειριστώ;

Ένας από τους σημαντικότερους φόβους του ανθρώπου είναι η έκθεση προς άτομα που δεν γνωρίζουμε. Η συμμετοχή σε μια συνεδρία ευεξίας γέλιου γίνεται σε απόλυτα ασφαλές πλαίσιο εμπιστοσύνης, χωρίς καμία διάθεση κριτικής, μόνο με αγάπη, διακριτικότητα και κατανόηση. Μια συνεδρία διεξάγεται μέσα από καθεστώς ελευθερίας, χωρίς πίεση, “πρέπει” και καταναγκασμούς.

Δεν έχω χρήματα να πληρώσω για την συμμετοχή σε μια συνεδρία γέλιου

Η συμμετοχή σε μια ωριαία συνάντηση ευεξίας γέλιου είναι εξαιρετικά χαμηλή, μόνο για κάλυψη των εξόδων της αίθουσας και μια συμβολική αμοιβή για τον Εμψυχωτή. Παρόλα αυτά, κατανοώντας αμέριστα τις οικονομικές συνθήκες της χώρα μας, όποιος πραγματικά δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να βρούμε λύση.

Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές για κάποιον που θέλει να γίνει εμψυχωτής;

Η Ευεξία γέλιου είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος προσωπικής εξέλιξης και αυτοβελτίωσης, αρκετά νέα για την Ελλάδα και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, οργανισμούς, επιχειρήσεις, θέατρα, ΑΜΕΑ, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες είτε αυτόνομα, είτε συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη συμβουλευτική προσέγγιση. Η υποστήριξη από την ομάδα συνεργατών και αποφοίτων της Elias Laughter Academy διασφαλίζει την επαγγελματική προοπτική ενός εμψυχωτή.

Θέλω να έλθω σε εργαστήριό σας. Θα με μάθετε να γελάω;

Το γέλιο υπάρχει ήδη μέσα μας, δεν μπορούμε να σας μάθουμε κάτι που ήδη κατέχετε. Αυτό που σας βοηθάμε είναι να το ενεργοποιήσετε ξανά και να αποκομίσετε τα θετικά οφέλη του γέλιου, υποστηρίζοντας παράλληλα τον ευατό σας με τις αναπνοές και τις εμψυχωτικές-ενδυναμωτικές δηλώσεις.

Γελάω καθημερινά, δεν το χρειάζομαι.

Συγχαρητήρια που γελάτε, το γέλιο είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής. Όμως κάθε εργαλείο χρειάζεται και την συντήρησή του για να παραμένει λειτουργικό. Έτσι σε ένα εργαστήριο ευεξίας γέλιου, το γέλιο γίνεται ως άσκηση, το φέρνουμε στο συνειδητό επίπεδο και με αυτό τον τρόπο εμβαθύνουμε την γνώση, ερχόμαστε σε επαφή με τον ψυχοσυναισθηματικό μας κόσμο και κάνουμε νέες γνωριμίες.

Παρακολουθώντας τα εργαστήρια σας, μετά θα γελάω όλη την ημέρα;

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται προσωπική εφαρμογή μετά το κάθε εργαστήριο. Κάθε καινούργια πληροφορία χρειάζεται τουλάχιστον 21 ημέρες εφαρμογής έτσι ώστε να περάσει στον «σκληρό δίσκο» του εγκεφάλου μας και να αυτοματοποιηθεί μια διαδικασία. Ο βαθύτερος στόχος δεν είναι να γελάς όλη την ημέρα, αλλά να παραμένεις θετικά προσκείμενος σε κάθε πρόβλημα που σου παρουσιάζεται.

Δεν έχω χρόνο να εφαρμόσω τις ασκήσεις.

Δεν χρειάζεσαι χρόνο για να ξεκινήσεις. Αρκούν 3 λεπτά το πρωί ένα χαμόγελο και 2-3 αναπνοές. Ξεκινάμε από τα απλά και χτίζουμε σταδιακά την αλλαγή στον ευατό μας. Αρκούν 2-3 αναπνοές σε ένα γεγονός που σε στρεσάρει, αρκεί ένα χαμόγελο και η διαρκής αυτοπαρατήρηση του ευατού μας. Η ερώτηση κλειδί είναι: «Τι μπορώ να κάνω τώρα με αυτό που μου συμβαίνει;»

Σεμινάρια
Ευζωίας

Τι είναι τα σεμινάρια ευζωίας;

Είναι αυτοτελή σεμινάρια στα οποία αναλύεται βήμα-βήμα, ένα θέμα κάθε φορά (σκέψεις-συναισθήματα-πεποιθήσεις, φραγμοί-εμπόδια, θυμός-απογοήτευση, σχέσεις, στάση ζωής, φόβοι κ.λπ.).

Συνδυάζουν Αυτογνωσία, NLP (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό) και συμβουλές από φυσικές-συμπληρωματικές θεραπείες. Αποτελούν τις «πρώτες βοήθειες», για μια αποτελεσματικότερη διαχείρηση των προβλημάτων της καθημερινότητας του ανθρώπου, ώστε να επιτύχει μία καλύτερη ζωή.

Γιατί να παρακολουθήσω τα σεμινάρια ευζωίας;

Γιατί νιώθεις ότι έχει έρθει η ώρα για μια θετική αλλαγή στην ζωή σου! Γιατί έχεις ανάγκη να «δεις» διαφορετικά τα πράγματα! Γιατί θέλεις να «ακούσεις» το σώμα σου και να αφουγκραστείς τις ανάγκες του! Γιατί επιθυμείς να βρεις νέους τρόπους, νέες ιδέες και να γίνεις ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος Εσύ!

Ποιος είναι ο σκοπός των σεμιναρίων ευζωίας;

Να σου δείξουν τον δρόμο προς την αλλαγή και να σου δώσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να την επιτύχεις, όπως και όποτε εσύ θελήσεις!

Ποιος είναι ο στόχος των σεμιναρίων ευζωίας;

Στόχος είναι η ενδυνάμωση της ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης, καθώς και η τόνωση της σωματικής υγείας κάθε ανθρώπου.

Τι θα μάθω μέσα από τα σεμινάρια ευζωίας;

Τον τρόπο να απελευθερώνεις τον θυμό σου, να διαχειρίζεσαι την απογοήτευση, να αντιμετωπίζεις τους φόβους που σε κρατάνε στάσιμο, να αναγνωρίζεις την δύναμη μέσα σου και να έρχεσαι κάθε στιγμή σε επαφή μαζί της, να ανακαλύπτεις τα θέλω σου, να καλύπτεις τις ανάγκες σου, να αυτοβελτιώνεσαι, να ενδυναμώνεσαι ψυχικά και να τονώνεσαι σωματικά!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@olotita.gr ή καλέστε μας στο 216 9002682